Waarom zonnepanelen reinigen?

camionette

Bij een middelgroot huis met ongeveer 20 zonnepanelen kunnen deze gereinigd worden vanaf 80€ incl BTW.

Zwerf vuil, stof, bladeren, vogeluitwerpselen en allerlei ander vuil in combinatie met regen vermindert snel het rendement van uw zonnepanelen.

Naargelang de streek kan uw rendement met 25% tot 30% per jaar dalen. Om uw rendement optimaal te behouden, zouden zonnepanelen minstens jaarlijks gereinigd moeten worden.

Bij reinigingswerken op het dak, gebruiken we een professionele installatie waardoor eventuele risico’s verkleind worden en het resultaat optimaal blijft.

Bij het reinigen van zowel zonnepanelen als ramen maken wij gebruik van osmose water. Osmose wordt aangemaakt met water dat via een geïntegreerd filtersysteem gebruikt wordt om te reinigen. Dit zuivere water heeft een filterende en oplossende werking. Daar het water al grotendeels het werk doet is enkel borstelen en spoelen nodig. Voor een resultaat zonder vegen of strepen is dit essentieel.

Deze professionele installatie maakt het gebruik van schadelijke detergenten volledig overbodig en is dus veilig voor milieu en uw regenwater. het gebruik van een ladder is meestal overbodig (zeer lange holle reinigingsapparatuur) en is dus veiliger en vermijdt beschadigingen.

Het gerucht dat zonnepanelen zelfreinigend zijn is niet waar! Kijk maar eens naar de voorruit van uw wagen, na een jaar heeft de (zure)regen toch ook niet alle vuil van uw voorruit weggespoeld. Rendementsverlies van zonnepanelen kan eenvoudig vermeden worden door een degelijke reiniging.